Jezelf herontdekken en de regie terugnemen

In de Essentietraining herontdek je jouw essentie (wie ben ik) en neem je de regie over jezelf terug. Tijdens vijf intensieve trainingsdagen krijg jij helder waar jouw mentale pijnpunten zitten, welke methodes jij hebt ontwikkeld om met die pijn om te gaan, en op welke vlakken je daardoor het contact met jezelf bent kwijtgeraakt. Je raakt vervolgens in staat om die verbindingen te herstellen. Het resultaat: contact met jezelf, met je essentie. En dat levert je veel op. 

De Essentietraining is een diepgaand onderzoek in en naar jezelf. Je krijgt een helder beeld van de dingen waar je niet tevreden over bent, waar je volledig aan jezelf voorbijgaat of waar je steeds weer inlevert. Dingen waarvan je niet weet hoe je ze kunt veranderen. De training is een aanvulling op eerder gevolgde therapieën of trainingen, ook op de Meerdaagse training.

Waarom de Essentietraining?

Het roer moet om

Je wilt jezelf echt leren kennen en kunnen zijn

Je wilt het contact met jezelf herstellen

Je wilt onafhankelijk en autonoom zijn

Je wilt weer baas zijn over je eigen leven

Je wilt vrij zijn

De training is volledig coronaproof

Hoe ziet de Essentietraining eruit?

De training bestaat uit vijf, niet-aaneengesloten trainingsdagen van 10 tot 16 uur. Je volgt de training in een groepje van vier of vijf personen. Je zult veel baat hebben bij je groepsgenoten. 

Dag 1: Inzicht in wat je verloren bent
Op dag 1 breng je jezelf in beeld en gaan we aan de slag volgens de theorie van de gaten. Dat klinkt een beetje vreemd misschien, maar het is een heel praktische manier om jouw psychologische ‘gaten’ in kaart te brengen. Die gaten zijn gedurende je leven ontstaan door pijn en angsten en vormen een onderbreking in de verbinding met jouw essentie, een muurtje rondom je echte ik. Tijdens de dag doen we bewegingssessies, ook wel lichaamswerk (ELW) genoemd. Het helpt je meer te voelen, en daarmee een beter beeld van jezelf te krijgen. Vol nieuwe inzichten en met een beetje thuiswerk ga je naar huis.

Dag 2: Aan de slag
Je hebt nu onderzoek gedaan naar je strategieën, aannames, pijn en gaten. De thuiswerkopdracht en onze reactie hierop heeft je nog een stap verder gebracht. Nu ben je klaar om vanuit die nieuwe inzichten met jezelf aan de slag te gaan. Dat doen we aan de hand van een stappenplan. Dat stappenplan leert jou op heel praktische wijze te handelen vanuit jouw essentie, je echte ik. Je leert je onafhankelijk voelen en opstellen, proactief te zijn en prioriteiten te stellen. En je krijgt het gevoel (terug) dat je invloed kunt uitoefenen op wat je wilt bereiken. Na je ‘ik’ zetten we ‘wij’ centraal: Je bespreekt win-winsituaties, denkt na en oefent met begrijpen en begrepen worden.

Dag 3: Je pijn teruggeven, je essentie terugnemen
Op de derde dag kijken we terug op de eerste twee dagen en wat deze je hebben opgeleverd. We doen vervolgens oefeningen waarbij je helder krijgt wie jij bent in verschillende stukken van jezelf. Zo kom je steeds dichterbij en dieper in jezelf. Daarna gaan we je pijn (‘gaten’) teruggeven aan diegene of datgene waarvan je deze gekregen hebt. Dat kan van alles zijn, zoals je ouders, de kerk, je (ex-)partner, enzovoort. Misschien klinkt het wat zweverig, maar dat valt erg mee. Dat ‘teruggeven’ doe je namelijk met behulp van heel praktische en doelgerichte oefeningen.

Dag 4: Hernieuwde kennismaking met jezelf
Op dag 4 kijk je jezelf (letterlijk) in de ogen. Je analyseert; wat ben je verloren, wat heb je hersteld in de afgelopen dagen en wie is de persoon waarmee jij nu weer in verbinding staat? En hoe voelt dat, terug bij je essentie? We bespreken de verslagen en doen diverse oefeningen waarna je helder en met hernieuwde energie huiswaarts gaat.

Dag 5: Jezelf terug
Jij weet nu wat je verloren was geraakt, wat je hersteld hebt tijdens de trainingsdagen en bovenal: wie jij écht bent, wat jouw essentie is. In een mooie eindopdracht komt dit allemaal samen.

Tarief en locatie

€ 115 ,- per dag

incl. 21% btw

De training bestaat uit 5 dagen.

Bekijk onze agenda voor de eerstvolgende training.

Praktijk Khoentis

Westerweg 29

9824 TE Noordwijk (Groningen, grens Friesland)

Kijk in onze agenda voor trainingsdata en informatieavonden

ERVARINGEN

“Ik kan nu mijn eigen flow volgen” - Hanneke, 51 jaar

“In dit trainingsprogramma heb ik in relatief korte tijd heel veel bereikt. Het was een intensieve training die met enorme betrokkenheid en bezieling door Ton en Hiske werd begeleid. Dit voelde als een soort stuwende kracht waardoor ik continu gemotiveerd en geprikkeld bleef om weer een stap verder te gaan. En na elke trainingsdag had ik een soort ‘weldadig goed gevoel’, zowel lichamelijk als mentaal. Ik heb heel veel nieuwe ervaringen opgedaan, inzichten gekregen en voel mij nu ruimer en vrijer. Maar het belangrijkste is dat de training een aantal doorbraken heeft opgeleverd waardoor ik nu mijn eigen flow kan volgen!”