Emotioneel lichaamswerk (ELW) is een manier om je persoonlijk te ontwikkelen. Niet zozeer door te praten, maar door te bewegen. Emotioneel lichaamswerk brengt jou en je leven letterlijk in beweging. Zo voelt het ook echt. Door middel van beweging maak je de levenslust en -energie in jezelf los. Je wordt vrijer, bewuster en leert jezelf kwetsbaar opstellen. Een rijk gevoel.

Situaties

Ik ben gevoelig voor burn-outs en depressies

Ik voel weinig, niets komt echt binnen

Ik wil meer zelfvertrouwen krijgen

Ik kan moeilijk grenzen aangeven

Ik wil overal controle over hebben

Ik heb last van spierspanningen

Ik wil evenwichtiger worden

Ik wil energieker worden

Ik kan me lastig uiten

Achtergrond van ELW

Emotioneel lichaamswerk is een krachtige methode waarmee je in korte tijd veranderingen kunt aanbrengen in jezelf en in je dagelijks leven. Dat doe je door te bewegen aan de hand van uitgekiende bio-energetische oefeningen. Grondlegger hiervan is Alexander Löwen. Zijn theorie van de bio-energetica laat zien dat spierspanningen die ontstaan door negatieve levenservaringen, een negatieve uitwerking kunnen hebben op lichaam en geest. De uitgekiende oefeningen maken mentale en lichamelijke blokkades zichtbaar en zijn erop gericht deze spanningen op te lossen en energie vrij te maken.

Functiegebieden van je lichaam

Je zou het misschien niet denken, maar ieder gedeelte van je lichaam heeft naast een fysieke ook een mentale functie. Zo zijn je hoofd, schouders en armen essentieel voor het uiten van jezelf: communiceren en expressie geven. Vanuit je borst ontwikkel en verwerk je gevoelens en liefde. Je buik staat in relatie tot je kracht en het bekken tot seksualiteit en zelfvertrouwen. 

Het belang van je benen

Ook je benen spelen een onmisbare rol. Deze zorgen voor aarding, ook wel grounding genoemd. Ze dragen je letterlijk in het leven, ze geven je stabiliteit en een standpunt in het bestaan. Tegelijkertijd helpen ze je wenden en keren in het leven. Toch zijn bij veel mensen hun benen onderontwikkeld. Dit kan er letterlijk en figuurlijk voor zorgen dat je minder soepel door het leven gaat. Wij helpen je die basis sterker maken.

Wist je dat

lichaamstaal vaak een afspiegeling is van hoe jij je voelt?

een goede lichaamshouding positieve invloed heeft op je gemoedstoestand?

fysieke beweging je ook mentaal in beweging brengt?

Wat je concreet doet bij ELW

Aan de slag met je binnenste door de buitenkant te bewegen, dat is de kern van emotioneel lichaamswerk. Je leert je gevoelens toe te laten, te voelen en tot uiting te brengen door vrij te bewegen (vrije expressie) en gerichte oefeningen. Ook ademhalingstechnieken zijn een belangrijk onderdeel. Na een warming-up op muziek gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een specifieke vaardigheid, zoals het positief inzetten van negatieve emoties.

Trainingen met emotioneel lichaamswerk

Bij de meeste trainingen en therapieën zetten wij emotioneel lichaamswerk in. Dit kan individueel of in groepsverband zijn. Het voordeel van een groep is dat je inspiratie kunt opdoen uit bewegingen en ontwikkeling van groepsgenoten. Klik hieronder op een training of therapie voor meer informatie.

Individuele coaching in Friesland, Groningen en Drenthe- Khoentis
Relatietherapie in Groningen, Friesland en Drenthe - Khoentis
Mindful bewegen, training voor ademen, meditatie en lichaam - Khoentis
Meerdaagse training - Leer jezelf kennen - Khoentis
Mannenwerk, een training specifiek voor mannen - Khoentis
Vrouwengroep, je eigen levenskracht verbeteren - Khoentis