Wat is mindfulness?

Mindfulness is een gemoedstoestand waarbij je bewust bent van het moment. Je kijkt open en objectief naar wat er nu gebeurt, zonder daarover te oordelen. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar dat is het niet. Mindfulness is juist heel praktisch. Je kunt het toepassen in elke situatie. Wij geven jou de praktische handvatten.

Mindfulness heeft een lange historie

Mindfulness kent zijn oorsprong zo’n 2000 jaar geleden in het Boeddhisme. Inmiddels is het naamgever van uiteenlopende cursussen en trainingen en hebben miljoenen mensen er baat bij. Zeker voor veel mensen in de westerse wereld is mindfulness een manier geworden om staande te blijven in een vluchtige maatschappij.

Wanneer een mindfulness cursus helpt

Je kunt moeilijk genieten

Je ervaart veel stress

Je hebt moeite met ontspannen

Je vindt het lastig om je te concentreren

Je bent haastig, hebt een opgejaagd gevoel

Je bent angstig of soms neerslachtig

Mindfulness cursus of training

Mindfulness kan op verschillende manieren gegeven worden. Veel toegepast worden meditatie- en cognitieve technieken, ook wij zetten die in. Maar daarbij vinden wij het belangrijk om ook het lichaam te betrekken en actief bezig te zijn. Je lichaam en geest zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. In onze training Mindful Bewegen doe je eenvoudige oefeningen die je helpen mindful te zijn, ook buiten cursusmomenten.

Denken maakt uniek, maar ook kwetsbaar

Wij mensen denken veel. Te veel vaak. Dat zit ‘m vooral in ons vermogen om na te denken over situaties in het verleden en de toekomst. Dit vermogen geeft ons veel mogelijkheden, maar belemmert ons ook. Ga maar na: wij mensen zijn de enige wezens die zich helemaal kunnen verliezen in gedachten over wat er ooit gebeurd is of wat er misschien gaat gebeuren. We kunnen ons rot voelen terwijl er nu, op dit moment, geen vuiltje aan de lucht is! Zonde van je tijd en energie, toch?

Vind rust op elk moment

Mindfulness zorgt ervoor dat je minder in het toen en straks zit met je hoofd, en meer in het nu. Zonder al die gedachten over verleden en toekomst is het leven veel gemakkelijker. Veel beter te overzien. Veel mooier ook, veel intenser. Mindfulness leert je de rust van het moment herkennen, te gebruiken en te waarderen. Hoe alledaags of stressvol dat moment ook is. Op de fiets naar je werk, tijdens een belangrijke presentatie, in de rij voor de kassa; momenten die veel relaxter en mooier worden dankzij mindfulness.

Trainingen waarin wij mindfulness toepassen

Wij passen diverse mindfulness-technieken toe, zoals ademhalingstechnieken, meditatie en lichamelijke beweging. Klik hieronder op één van onze mindfulness-trainingen of vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Mindful bewegen, training voor ademen, meditatie en lichaam - Khoentis
Individuele coaching in Friesland, Groningen en Drenthe- Khoentis
Relatietherapie in Groningen, Friesland en Drenthe - Khoentis
Meerdaagse training - Leer jezelf kennen - Khoentis

Mindfulness in Groningen: stad Groningen

Ben je opzoek naar een cursus mindfulness in Groningen? Vraag dan bij ons, Ton en Hiske Wolthuis, een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan. Tijdens de intake bespreken we jouw situatie en je doelen en leren we elkaar kennen. Voelt het goed, dan helpen wij je graag met onze mindfulness-training Mindful Bewegen. Dat doen we in de stad Groningen, waar we een mooie ruimte van basisschool De Tamarisk (Van Ketwich Verschuurlaan 90) tot onze beschikking hebben. De school is vlot te bereiken, zowel wanneer je vanaf de snelweg (A7, A28) als uit de stad Groningen komt.

Mindfulness nabij Assen – Drenthe of Leeuwarden – Friesland: Noordwijk (GR)

Ben je juist op zoek naar een mindfulness-training in de buurt van Leeuwarden of Assen? Meld je dan aan voor de training in onze eigen praktijk in Noordwijk (Westerweg 29) (GR).

Deze locatie ligt op de grens met Friesland, Groningen en Drenthe. Vanuit Leeuwarden of Assen is het slechts een half uur rijden. Ook voordat je je opgeeft voor deze mindfulness-training in Noordwijk kun je eerst een gratis intakegesprek aanvragen. We vertellen je graag meer.