Relatietherapie en -training in Groningen

In onze relatietherapie en -training in Groningen helpen wij jou en je partner elkaar weer te vinden. Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat een afstand is ontstaan tussen jullie beiden. Ervaar je steeds meer ruzies over kleine dingen of verloopt de communicatie niet fijn? Vind je geen geborgenheid in de ander, is er weinig intimiteit of lijkt ieder zijn eigen leven te leiden? Raak elkaar niet kwijt en kom weer dichter tot elkaar door het volgen van relatietherapie- en training in onze praktijk in Noordwijk (Groningen).

Wij helpen jullie samen in gesprek te gaan. Door openlijk te bespreken wat jullie belangrijk vinden in elkaar en de relatie, herontdekken jullie het fundament van jullie relatie. Want alleen vanuit een goed fundament is een fijne relatie mogelijk.

Kom weer dichter tot elkaar

We bieden zowel relatietraining als relatietherapie aan in Groningen. Het verschil? Relatietherapie volg je met je partner, als koppel. Relatietraining wordt gegeven in groepsverband, met andere stellen.

Relatietherapie en -training, wanneer heb je er baat bij?

Een zwangerschap, miskraam of kinderen geven problemen in jullie relatie

Jullie willen je in de relatie verdiepen of ontwikkelen

Jullie voelen beide een gebrek aan verbondenheid

Jullie willen een gelijkwaardige, vervullende relatie

Geld of werk geven problemen in jullie relatie

Jullie communiceren niet (niet goed)

Persoonlijke problemen

Ruzie en agressie

Overspel

Waarom relatietherapie?

Elke relatie kent zijn ups en downs. Er zijn verleidingen, verschillende karakters en persoonlijke omstandigheden. Dit kan een relatie erg uitdagend maken. Wanneer je het gevoel krijgt er samen niet meer uit te komen, biedt relatietherapie hulp. Door samen stappen te zetten doorbreken jullie ontstane patronen, ontwikkelen jullie meer begrip voor elkaar en werken jullie aan een stabiele, sterke relatie.

Hoe kunnen wij jullie helpen?

Kennismakingsgesprek

We starten altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierbij leren we elkaar kennen en bespreken we jullie persoonlijke situatie en wensen. Het is belangrijk dat jullie je op je gemak voelen, om zo open en vrijuit mogelijk te kunnen praten.

Voelt deze eerste kennismaking goed? Dan stellen we een vervolgtraject op, volledig afgestemd op jullie en jullie situatie.

Wij maken werk van jullie relatie

Geen relatie is hetzelfde, daarom is onze relatietherapie altijd maatwerk. Wij laten onze ondersteuning volledig aansluiten op jullie situatie en wensen. Zo zetten we eerst een stap terug om te kijken welke spanningsgebieden er tussen jullie zijn welke patronen ontwikkeld zijn. We ontdekken wie welke rol speelt en hoe dit doorwerkt in jullie relatie.  Vervolgens zetten we stappen vooruit door het ‘relatieproces’ op gang te brengen. Geleidelijk aan komen jullie weer dichter tot elkaar, naar een toekomstbestendige relatie.

Wat leren jullie in de relatietherapie of -training?

We geven jullie handvatten waarmee jullie je relatie een nieuw leven in kunnen blazen. Dit vraagt tijd, zorg en bereidheid. Jullie zullen echter zien dat met een goed einde, deze investering snel is vergeten. Zo leren jullie:

  • nader tot elkaar te komen: meer ruimte maken voor elkaar
  • beter te communiceren, begrip te tonen en elkaar aan te voelen
  • dat een relatie een proces is. Gericht op verbetering, aanvulling en verdieping
  • het plezier en behoefte aan intimiteit en seksualiteit te bevorderen

Methoden bij relatietherapie en -training

Er zijn verschillende technieken die wij inzetten om samen met jullie de relatie een nieuwe basis te geven. Welke methode het beste bij jullie past hangt van jullie persoonlijke situatie af. Samen stellen we de meest effectieve aanpak vast.

Mindfulness in Groningen, Friesland en Drenthe - Khoentis
Emotioneel Lichaamswerk in Friesland, Groningen en Drenthe- Khoentis
Counseling in Friesland, Groningen en Drenthe- Khoentis
Ademhalingstechnieken & Ademhalingsoefeningen - Khoentis

Afspraken en sessies

Geen wachtlijst & flexibele tijden

Onze relatietherapie bestaat niet uit een vast aantal afspraken, dit gaat in overleg. Wij zijn erg flexibel in het plannen van afspraken, voor als (één van) jullie gebonden zijn aan vaste werktijden. Ook is er geen wachtlijst, zo kunnen we jullie direct helpen.

De relatietrainingen kennen wel een vast aantal sessies: 3 keer 2 dagen (in het weekend). Elke trainingsdag bestaat uit verschillende sessies, die jullie volgen met andere stellen.  In een veilige, vertrouwde setting ontdekken we wat er speelt in jullie relatie, waar jullie tegenaan lopen en waar jullie naar toe willen werken. Bekijk de agenda voor de eerstvolgende relatietraining.

Tarieven relatietherapie en -training Groningen

Relatietraining (groep)
Bekijk onze agenda voor de eerstvolgende data.

€ 795 ,- p.p.

3 keer 2 dagen

Relatietherapie (als stel)

€ 95 ,-

per sessie van 5 kwartier

Prijzen zijn incl. 21% btw

Locatie relatietherapie en -training Groningen

Onze praktijk bevindt zich in Noordwijk, Groningen (op de grens met Friesland & Drenthe).
Vanuit Groningen-stad is dit max. 30 minuten rijden.

Praktijk Khoentis

Westerweg 29

9824 TE Noordwijk (Groningen)

Wil je weten wat onze relatietherapie of -training voor jou, je partner en jullie relatie kan betekenen?
Vraag dan een gratis en vrijblijvende intake aan. Wij vertellen je graag meer.

Kijk in onze agenda voor trainingsdata en informatieavonden

ERVARINGEN

“Inzicht krijgen in jezelf, de ander en de relatie” - Frank

“Ik heb de relatietraining bij Ton en Hiske twee keer gedaan, in verschillende fasen van mijn ontwikkeling. De eerste keer vooral voor mezelf, om mezelf te leren kennen, waarom ik het soms zo moeilijk vond in mijn relatie. De tweede keer vooral voor verdieping van mijn relatie..” Lees de volledige ervaring