Tijdens de individuele therapie sta jij centraal. Alleen jij. In een veilige individuele setting kijken we samen naar wat er speelt, waar jij tegenaan loopt en waar jij naartoe zou willen. Dat kan en mag vanalles zijn. Je ervaart verdieping, leert jezelf écht kennen, komt los van oude patronen, krijgt nieuwe inzichten en: je komt in actie. Maar nu op een effectieve manier.

VOEL OF HERKEN JE DIT?

Je loopt vast of dreigt vast te lopen

Je wilt jezelf écht leren kennen

Je voelt dat iets je belemmert

Je wilt ervaringen verwerken

Je hebt weinig energie

Je hebt veel stress

Wat houdt de individuele therapie in?

We beginnen met een gratis en vrijblijvende intake. Daarin leren we elkaar kennen en bespreken we jouw situatie. Voelt het goed, dan stellen we 1 of meer individuele sessies samen, volledig afgestemd op jou en je situatie. Elke individuele sessie is maatwerk, want ieder mens is uniek. Sorry voor de open deur, maar ieder persoon en ieders levensloop is nu eenmaal anders. Dus de beste aanpak is voor iedereen verschillend.

Mogelijke combi met groepstraining

Veel mensen kiezen eerst voor 1 of 2 individuele sessies, om daarna aan te sluiten bij een groepstraining. Maar blijf je liever individuele therapie volgen: geen probleem. Het gaat erom waar jij behoefte aan hebt en in welke setting jij je prettig voelt.

Tools voor jouw oplossing

Waar de aanpak verschilt, is ons eerste doel tijdens de therapie altijd hetzelfde: voor jezelf helder krijgen wie jij bent, wat jou belemmert, maar vooral waar jouw kracht ligt. Want jij -en alleen jij- bent degene die de situatie kan veranderen. Hoe onwerkelijk het ook klinkt: jij bent niet alleen degene die zich nu rusteloos, rot of onbestendig voelt, maar ook de persoon die de oplossing in huis heeft. Wij bieden je de tools om die oplossing te vinden.

Methoden

We kunnen verschillende technieken inzetten om jou te helpen. Welke methode of -combinatie het beste is, hangt af van jou als persoon, jouw situatie en je doelen. Samen komen we tot de meest effectieve aanpak.

Mindfulness in Groningen, Friesland en Drenthe - Khoentis
Emotioneel Lichaamswerk in Friesland, Groningen en Drenthe- Khoentis
Counseling in Friesland, Groningen en Drenthe- Khoentis
Familieopstellingen - Khoentis

De individuele therapie is ook geschikt voor traumaverwerking. Een trauma is het gevoel dat jouw reactie op een bedreiging onvoldoende heeft geholpen. Een vervelend gevoel dat vooral de kop opsteekt bij soortgelijke bedreigingen. Je kunt deze dan niet meer op een normale manier verwerken. De zogenaamde traumatische reactie staat niet in verhouding met de situatie. Gevolg is dat je snel een te hoog stressniveau en onveilig gevoel hebt. Dit tast niet alleen je gemoedstoestand aan, maar ook je lichamelijke gezondheid.

Inzicht en verwerking van je trauma
Tijdens individuele sessies krijg je zicht op wat er daadwerkelijk speelt, wat er gespeeld heeft en hoe een trauma werkt. Tegelijkertijd brengen we de verwerking van het trauma op gang. Doel is om de spanning die je ervaart, in alledaagse en bedreigende situaties, weer op normaal niveau te brengen. Langzaam maar zeker krijg jij je zogeheten ‘zelfherstellende vermogen’ terug. Hierdoor word je weer in staat om jezelf en het leven te ervaren zoals ze zijn, zonder ballast uit het verleden.

Thema’s tijdens de traumatherapie

Creëren van een veilige omgeving

Trauma en piekervaring

Omgaan met stress

Grounding

Aanwezigheid en contact

TARIEVEN & LOCATIES

€ 95 ,-

Prijzen zijn incl. 21% btw

Praktijk Khoentis

Westerweg 29
9824 TE Noordwijk (Groningen)

Bekijk alle trainingen

Mijn denken is voldoende ontwikkeld, maar ik kan slecht bij mijn gevoel. Hoe kan ik mijn denken en voelen bij elkaar krijgen?

Hoe kan ik helderheid krijgen over de patronen die ik heb?

Hoe kan ik meer verbinding voelen in mijn relatie?

Ik zou graag makkelijker contact willen maken. Hoe kan ik dat bewerkstelligen?

ERVARINGEN

''WARM BAD'' - M.

“Ongeveer 10 jaar na het stoppen met ELW heb ik Hiske gebeld voor een sessie. Wat een warm bad was dat weer. De kracht van Hiske is dat zij kan spiegelen, confronteren, triggeren vanuit een veilige basis, zodat ik weer in mijn eigen kracht en lichaam ging voelen. Je kan op haar leunen als je dat nodig hebt maar ze laat je wel op eigen benen staan.”

“Eye-opener” - Fokke

“Wat is het toch een enorme eye-opener voor mij geweest dat je via je lichaam een ingang naar je gevoel/emoties hebt. Elke keer als ik mijn emotioneel lichaamswerk oefeningen doe is het net of mijn emoties naar de goede plek schieten. En door de haarscherpe en ragfijne inzichten van Ton is er altijd weer een nieuw perspectief.”