Wie ben jij als man? Hoe zou een man volgens jou moeten zijn? Waar komt dat beeld vandaan en klopt dat? Wat drijft jou, waar wil jij naar toe? Wat kom jij hier doen? Het zijn essentiële vragen in een mannenleven. In de training Mannenwerk leer je de antwoorden vinden in jezelf. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat valt erg mee. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging en boekt vooruitgang, daar houden wij mannen van.

Redenen voor mannenwerk

Je weet niet wat je wilt in je leven

Je weet niet goed wat je wilt bereiken

Je weet wat je wilt, maar niet hoe

Je wilt helder krijgen waar je kracht ligt

Je wilt jezelf kunnen verbinden, zonder jezelf te verliezen

Je wilt een helder beeld van jouw rol als man

Je wilt onafhankelijk, creatief en vrij zijn

Wat houdt Mannenwerk in?

Mannen leren door te doen. Daarom werken we bij de training Mannenwerk met fysieke oefeningen. We komen letterlijk in beweging. Dit lichaamswerk is een prachtige en effectieve manier om jezelf te leren kennen. Daarbij doe je inspiratie op en herken je dingen bij de andere mannen.

We gaan op zoek naar wat jij in huis hebt, naar de kwaliteiten die jij vertegenwoordigt. Maar ook naar wat verstopt blijft, welke kwaliteiten niet goed uit de verf komen. Om welke reden dan ook. Welke plek heb of geef jij jezelf als man, in je vrije tijd en op het werk. En hoe zit het met je zelfrespect, durf jij je plek te claimen?

Methoden bij mannenwerk

Emotioneel Lichaamswerk in Friesland, Groningen en Drenthe- Khoentis
Mindfulness in Groningen, Friesland en Drenthe - Khoentis
Ademhalingstechnieken & Ademhalingsoefeningen - Khoentis

De kracht van mannen onder elkaar

De echte antwoorden krijg je door bij jezelf te rade te gaan. De uitwisseling met andere mannen is in dit proces een stuwende kracht. Je leert van elkaar, confronteert en stimuleert elkaar. Elke man is anders, maar wat verbindt is de vraag: Wie ben ik als man en wat kom ik hier doen?

Accepteren en ruimte creëren
De volgende stap is jezelf werkelijk ervaren. Niet alleen wat pijn doet en in de weg staat, maar ook wat je trots maakt en goed doet. Je durft los te komen van je vastgeroeste zelfbeeld. Daarmee ontstaat nieuwe ruimte. Ruimte waarin je voelt wie je werkelijk bent, wat je werkelijk wilt en wat je werkelijk vertegenwoordigt. Kortom, je leert ‘te zijn’ zonder ‘te doen’, zonder te hoeven presteren.

TARIEVEN & LOCATIES

€ 275 ,-

8 avonden van 2 uren

Prijzen zijn incl. 21% btw

Noordwijk (Groningen)

Praktijk Khoentis
Westerweg 29
9824 TE Noordwijk (Groningen)

Bekijk alle trainingen

Hoe kan ik man zijn en kwetsbaar zijn?

Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging in mijn leven, maar ik weet nog niet precies welke richting het opgaat. Kan mannenwerk mij daarbij helpen?

ERVARINGEN

“Troostrijk, relativerend en belangrijkere les” - Karel

”Onder mannen voelde ik me vaak een jochie dat z’n best moest doen om mee te komen. Kwetsbare zaken deelde ik liever met vrouwen. In de mannengroep leerde ik in de eerste plaats dat dit voor meer mannen zo geldt. Dat is troostrijk en relativerend, maar er was een belangrijkere les. Door kwetsbaarheid met mannen te delen kreeg ik makkelijker contact met mijn mannelijkheid. Mannelijkheid is volgens mij vooral staan voor wat je bent, ook als dat kwetsbaar is. De onzekerheid van het jochie duikt nog steeds op, maar doordat ik het makkelijker accepteer beheerst het me niet meer. En bij andere mannen heb ik ontdekt dat in het jochie ook de oorspronkelijke vitaliteit en speelsheid zit die ik als volwassen man kan inzetten.”