Herontdek jullie fundament met relatietherapie of -training

In onze relatietherapie en –training helpen wij jou en je partner het fundament van jullie relatie herontdekken. Want alleen vanuit een goed fundament is een fijne relatie mogelijk. Een relatie die uitdaagt, voedt en troost. Die je een fundament geeft in je leven. Een plek waar je je veilig weet. Waar jij en je partner zich kunnen ontplooien. Waar er plaats is voor alles wat het leven mooi maakt. Liefde, seksualiteit, kinderen, plezier. Maar ook verdriet en pijn. Een plek waar je je gedragen voelt.

Verschil relatietherapie en relatietraining

Wij bieden relatietherapie en relatietraining aan. Relatietherapie volg je samen, als stel. Relatietraining volg je samen met andere stellen, in groepsverband dus.

Wanneer je baat hebt bij relatietherapie of -training

Jullie voelen een gebrek aan verbondenheid

Je wilt je relatie ontwikkelen of verdiepen

Een gebrek aan (goede) communicatie

Zwangerschap, een miskraam of kinderen

Je wilt een vervullende, gelijkwaardige relatie

Geld- of werkgerelateerde problemen

Persoonlijke problemen

Ruzie en agressie

Overspel

Wat houdt relatietherapie in?

Best gek eigenlijk: voor alles kunnen we diploma’s halen, maar niet voor het onderhouden van een relatie. Terwijl een liefdesrelatie, naast het hebben van kinderen, voor velen de meest intense verbinding in het leven is. Bovendien is een liefdesrelatie bijzonder kwetsbaar. Zo heb je te maken met verleidingen, verschillende karakters en persoonlijke omstandigheden. Dat maakt het soms lastig om je relatie groeiend en bloeiend te houden. Relatietherapie of -training helpt.

Afspraken en sessies

Onze relatietherapie kent geen vast aantal afspraken, dit bepalen we in overleg. We begrijpen dat jullie beide of één van jullie gebonden is aan bijvoorbeeld vaste werktijden. Daarom zijn we ook zeer flexibel in het plannen van afspraken. Ook hebben wij geen wachtlijst, zodat we jullie meteen kunnen helpen.

Onze relatietraining heeft die wel: een reeks van 3 keer 2 dagen. Op een trainingsdag worden verschillende sessies gehouden. Daarin kijken we in een vertrouwde, veilige en ondersteunende setting naar wat er in jullie relatie speelt, waar jullie tegenaan lopen en waar jullie naartoe willen werken. Bekijk onze agenda voor de eerst volgende relatietraining en informatieavonden.

In relatietherapie en -training leer je:

  • de mechanismen binnen een relatie herkennen
  • dat een relatie een proces is gericht op verbetering, vervulling en verdieping
  • elkaar te bereiken én te verstaan (lees: goed communiceren en aanvoelen)
  • het plezier en de behoefte aan intimiteit en seksualiteit te bevorderen
  • ruimte te maken voor samen; nader tot elkaar komen

Gereedschap voor jouw relatie
In onze relatietherapie en -training leer je het gereedschap voor een goede relatie kennen en toepassen. Je wordt vaardig gemaakt om je relatie (opnieuw) vorm te geven, te onderhouden en tot bloei te laten komen. Natuurlijk, net als alle mooie dingen in het leven vraagt dat tijd, bereidheid en zorg. Maar slaagt het proces, dan zijn de drempels op de weg ernaartoe snel vergeten.

Methoden bij relatietherapie en -training

Wij kunnen verschillende technieken inzetten om samen jullie relatie nieuw fundament te geven, zoals mindfulness en ademhalingstechnieken maar ook emotioneel lichaamswerk en counseling. Welke methode of -combinatie het beste is, hangt onder meer af van jullie als personen en de situatie in jullie relatie. Samen komen we tot de meest effectieve aanpak.

Mindfulness in Groningen, Friesland en Drenthe - Khoentis
Emotioneel Lichaamswerk in Friesland, Groningen en Drenthe- Khoentis
Counseling in Friesland, Groningen en Drenthe- Khoentis
Ademhalingstechnieken & Ademhalingsoefeningen - Khoentis

Wij maken werk van jouw relatie

Onze relatietherapie is maatwerk. Dat betekent dat wij onze ondersteuning laten aansluiten op jullie situatie. Stap 1 in de relatietherapie is helderheid krijgen welke spanningsgebieden er zijn tussen jou en je partner. Zijn er patronen te ontdekken? Wie speelt welke rol? En hoe werkt dat door in de relatie? Vervolgens brengen we het ‘relatieproces’ op gang. Langzaam maar zeker zetten jullie stappen naar elkaar én naar een toekomstbestendige relatie. Een relatie waarin je je gesteund weet, je gezamenlijkheid kunt ontwikkelen en waar de liefde kan stromen.

Flexibele tijden en geen wachtlijst

Omdat wij geen wachtlijst hebben kunnen jullie direct bij ons terecht. Ook begrijpen we dat beide of één van de partners overdag werkt. Daarom hanteren wij zeer flexibele tijden. In overleg bepalen we welke dag en tijdstip jullie het beste uitkomt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

TARIEVEN & LOCATIES

Tarieven & Locaties relatietherapie en -training

Relatietraining (groep)
Bekijk onze agenda voor de eerstvolgende data.

€ 895 ,- p.p.

3 keer 2 dagen

Relatietherapie (als stel)

€ 115 ,-

per sessie van 5 kwartier

Prijzen zijn incl. 21% btw

Noordwijk (Groningen, op de grens met Friesland en Drenthe)

Praktijk Khoentis
Westerweg 29

9824 TE Noordwijk (Groningen)

Relatietraining of relatietherapie in de buurt van Groningen, Leeuwarden of Assen?

 Met onze praktijk op de provinciegrens zijn we een handige locatie voor zowel stellen uit Groningen, Friesland en Drenthe.
Vanuit Leeuwarden en Assen is het ongeveer 35 minuten rijden via de A7.

Wil je weten wat onze relatietherapie of -training voor jou, je partner en jullie relatie kan betekenen?
Vraag dan een gratis en vrijblijvende intake aan. Wij vertellen je graag meer.

Kijk in onze agenda voor trainingsdata en informatieavonden

ERVARINGEN

“Inzicht krijgen in jezelf, de ander en de relatie” - Frank

“Ik heb de relatietraining bij Ton en Hiske twee keer gedaan, in verschillende fasen van mijn ontwikkeling. De eerste keer vooral voor mezelf, om mezelf te leren kennen, waarom ik het soms zo moeilijk vond in mijn relatie. De tweede keer vooral voor verdieping van mijn relatie..”

Lees de volledige ervaring